Recept
Vegetarische Vol au vent
met Hollandaisesaus
Allumettes
30'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
1 zak Frites Allumettes
4 bladerdeegpasteitjes
1 bokaaltje artisjokenharten uit blik
of 5 verse kleine artisjoken
2 tomaten
½ komkommer
4 jonge wortelen
200 g erwtjes
1 busseltje dragon
5 kleine paarse artisjokjes
citroensap
1 teentje look
2 takjes tijm
2 blaadjes laurier
peper uit de molen
2 eidooiers
2 el kookvocht van artisjoken
(of het sap uit het blik)
100 g verse boter
zout en peper
Bereiding
- Snij de komkommer en de wortelen in blokjes, de artisjoken in kwartjes.
- Gaar de groenten samen met de erwtjes en voeg vervolges een klontje boter, zout en peper toe.
- Voeg er dan de artisjoken en blokjes tomaat bij.
- Breng de groenten op smaak met wat gesnipperde dragon.
Hollandse saus
- Klop de eidooiers met het artisjokenvocht tot een sabayon op een laag vuur of boven een warmwaterbad.
- Klop er dan klontjes koude boter door tot een saus van de dikte van mayonaise.
- Breng de saus op smaak met citroensap,zout en peper naar smaak.
- Vul de pasteijes met groenten en giet er wat saus over.
- Maak de frieten klaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Dien warm op met de frieten.
Verse artisjoken
- Vermeng het citroensap in 1 liter water samen met de kruiden en de look.
- Verwijder de harde buitenste bladeren van de artisjoken. Snij de artisjokjes in kwartjes en dompel ze onmiddellijk in het citroenwater om verkleuring te vermijden.
- Breng aan de kook en laat ongeveer 15 à 20 minuten koken tot de buitenste blaadjes gemakkelijk loskomen.
- Giet de artisjokken af en laat ze uitlekken.
Wist je Dat...
Artisjok eingelijk een bloemknop van een distelplant is?