Recept
Scampi
met gestoofde radijzen in tomatensaus
Golden long
20'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
1 verpakking Golden long
16 à 20 scampi
1 bussel radijzen
1 brik tomatencoulis
1 ui
2 teentjes look
1 el gedroogde oregano
olijfolie
chilivlokken
zout en peper
Bereiding
- Saus: Breng de tomatencoulis aan de kook, samen met de hele en gepelde ui. Voeg er de hele teentjes look, oregano en chilivlokken bij. Laat de saus zachtjes pruttelen gedurende 30’. Zeef de saus en leng ze eventueel wat aan met water of olijfolie.
- Gerecht: Was de radijzen grondig en snij ze in kwartjes. Gaar de radijzen in een bodempje water, een klontje boter en een snuifje suiker. Bak de scampi kort, langs twee kanten in een weinig hete olijfolie .
- Maak de Golden long klaar zoals aangegeven.
- Giet wat saus in een diep bord en verdeel er de scampi en radijzen op.
Wist je dat...
Tomatensaus kan je kant en klaar kopen in de supermarkt. Maar zelf gemaakt, smaakt deze nóg beter!