Recept
Amerikaanse Spareribs
met colelsla
Frieten op z'n belgisch
30
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
1 verpakking Frites à la Belge
2 kg ribbetjes
6 el ketchup
2 el azijn
2 el sojasaus
1 el bruine suiker
½ witte kool
1 bussel wortelen
het sap van ½ citroen
4 el mayonaise
1 tl komijn
zout en peper
Bereiding
- Vermeng de ketchup, azijn, bruine suiker en de sojasaus.
- Marineer de ribbetjes minstens 2 uur in dit mengsel, maar het liefst een hele nacht.
- Leg de ribbetjes naast elkaar in een ovenschotel en penseel er wat marinade op.
- Gaar de ribbetjes 1 uur in een voorverwamde oven à 180°.
- Penseel er regelmatig wat marinade over.
- Rasp de witte kool en de wortelen. Vermeng ze met het citoensap en wat zout en peper.
- Laat de groenten ½ uur rusten en knijp ze daarna droog.
- Vermeng de cowlsla met mayonaise en komijn.
- Maak de frieten à la Belge klaar zoals aangegeven op de verpakking.
Wist je dat...
Zowat overal te wereld kan men ribbetjes wel maken. In de Chinese keuken zijn ze vaak zoeter van smaak en in de Verenigde Staten vind je als snel pittig gekruide ribbetjes.