Recept
Oosterse
kippenboutjes
rustieke frieten
25'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten
1 verpakking Rustieke Frieten met schil
24 kleine kippenboutjes (uit de vleugel)
6 el sojasaus
3 el mirin
3 el saké (of Sherry)
1 el suiker
1 el sesamzaadjes
Bereiding
- Vermeng de sojasaus, Mirin, sake en suiker. Laat de kippenboutjes minstens ½ uur marineren in het mengsel.
- Lag de kippenboutjes naast elkaar in een ovenschotel en gaar ze 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
- Kook ondertussen de marinade in tot een siroop. Penseel om de 5 minuten wat siroop op de boutjes.
- Bestrooi sesamzaadjes op de kip en laat ze nog 3 minuten verder garen.
- Dien de boutjes op met een slaatje van komkommer en avocado.
- Maak de Rustieke frieten met schil klaar zoals aangegeven op de verpakking.
Wist je dat...
Heerlijk licht en lekker… Deze yoghurtsaus is een perfect alternatief voor mayonaise om je kippenbilletjes of komkommerstaafjes in te dippen.