Zalmsteaks
Recept

Zalmsteak
met peterselie en bieslook
aardappelpuree

45'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten

1 verpakking Puree van McCain

230 ml melk

4 zalmsteaks

4 schijfjes citroen

een beetje boter

8 blaadjes zuring

25 cl witte wijn

1 eetlepel room

25 g boter

zout & peper

verse peterselie en bieslook 

Bereiding
  1. Verwam de oven voor op 230℃ (Th. 7).
  2. Leg elk van de zalmsteaks afzonderlijk op aluminiumfolie. Voeg er een beetje boter en wat citroen aan toe. Kruid met peper en zout. Vouw de papilloten dicht.
  3. Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven. Bereid ondertussen de puree zoals aangeduid staat op de verpakking. Voeg de fijngehakte peterselie en bieslook toe.
  4. Voor de saus: hak de zuringblaadjes fijn en stoof ze even aan in de boter. Voeg de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe, samen met wat zout en peper, en meng alles goed door elkaar.
  5. Dresseer de zalmsteaks op een bord samen met de My Puree in de vorm van quenelles die je met behulp van twee eetlepels maakt. Voeg de zuringsaus toe en bestrooi met bieslook.

Wist je dat...

Puree werd vroeger gemaakt van erwtjes en bonen. Aardappelen zijn nog maar sinds de 19de eeuw als ons favoriete basisproduct voor puree.  

Recept

Puree Natuur
in een glaasje
Aardappelpuree

Recept

Grijze garnalen
met lente-ui
aardappelpuree