Recept
Zalmsteak
met peterselie en bieslook
aardappelpuree
45'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten
1 verpakking Puree van McCain
230 ml melk
4 zalmsteaks
4 schijfjes citroen
een beetje boter
8 blaadjes zuring
25 cl witte wijn
1 eetlepel room
25 g boter
zout & peper
verse peterselie en bieslook
Bereiding
- Verwam de oven voor op 230℃ (Th. 7).
- Leg elk van de zalmsteaks afzonderlijk op aluminiumfolie. Voeg er een beetje boter en wat citroen aan toe. Kruid met peper en zout. Vouw de papilloten dicht.
- Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven. Bereid ondertussen de puree zoals aangeduid staat op de verpakking. Voeg de fijngehakte peterselie en bieslook toe.
- Voor de saus: hak de zuringblaadjes fijn en stoof ze even aan in de boter. Voeg de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe, samen met wat zout en peper, en meng alles goed door elkaar.
- Dresseer de zalmsteaks op een bord samen met de My Puree in de vorm van quenelles die je met behulp van twee eetlepels maakt. Voeg de zuringsaus toe en bestrooi met bieslook.
Wist je dat...
Puree werd vroeger gemaakt van erwtjes en bonen. Aardappelen zijn nog maar sinds de 19de eeuw als ons favoriete basisproduct voor puree.