Recept
Grijze garnalen
met lente-ui
aardappelpuree
15'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
400 g Puree McCain
75 g boter
400 g grijze garnalen
1 busseltje lente-uitjes
nootmuskaat
2 stengels selder
3 of 4 uien
het sap van een halve citroen
1 teentje look
1 el tomatenpuree
2 dl witte wijn
1 kruidentuiltje
zout en peper
Bereiding
- Pel de garnalen en zet ze in de koelkast. Bereid de McCain Puree zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de gesnipperde lente-ui toe. Breng op smaak met peper, peper en nootmuskaat.
Saus:
- Bak de garnalenkoppen aan in boter, voeg er de gesneden selder, ui en look bij. Roer er de tomatenpuree door en laat even bakken.Blus met de wijn en giet er 1 liter water bij. Voeg een kruidentuiltje toe. Laat 20 min koken.
- Zeef de bouillon en laat ½ liter tot de helft inkoken in een pan. Klop de saus op met koude klontjes boter en breng de saus op smaak met peper,zout en enkele druppels citroensap.
Verdeel de garnalen op de puree en dien op met de garnalensaus.
Wist je dat...
Puree werd vroeger gemaakt van erwtjes en bonen. Aardappelen zijn nog maar sinds de 19de eeuw als ons favoriete basisproduct voor puree.