Recept
Kip
met champignons
Special oven klassiek
30
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
1 zakje Special Oven Klassiek
4 kippenfilets
500 g champignons
2 sjalotjes
1 teentje look
400 g groene boontjes
50 g boter
Bereiding
- Maak de boontjes schoon et laat ze 4 minuten blancheren in ruim zout water. Spoel ze daarna af in koud water en laat ze uitlekken. Verwarm de boontjes in een klontje boter. Snipper ondertussen de look en sjalotten fijn en snij de champignons in kwartjes.
- Breng de kip op smaak met zout en peper en gaar ze vervolgens in een klontje boter.
- Maak de frieten klaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Bak de sjalotten en de look glazig in een klontje boter, roer er de champignons door en laat nog enkele minuten verder bakken.
- Voeg er de room en de peterselie bij en laat wat inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Serveer de kip met de champignonroomsaus, voeg er de boontjes en ovenfrietjes aan toe en je hebt weer een heerlijke maaltijd op tafel gezet!
Wist je dat...
Parijse champignons zijn helemaal niet van Parijs! Oorspronkelijk komen ze van Saumur, bij Anjou (Frankrijk). Het zijn ook de enigste champignons die geschild moeten worden.