Slaatje met kip en country potatoes
Recept

Slaatje
met kip
country potatoes

30
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 zakje Country Potatoes 

1 kropsla

4 kipfilets

4 eieren 

200 g kerstomaatjes

1 busseltje radijzen 

300 g bloemkoolroosjes 

200 g erwtjes

1 el mosterd 

3 el sherry-azijn 

9 el olijfolie 

1 el gehakte dragon 

2 el gehakte peterselie 

zout en peper

Bereiding
  1. Bestrooi de kipfilets langs beide kanten met zout en peper. Vermeng 1 el olijfolie met 1 theelepel citroensap en wentel de kipfilets door dit mengsel. Bak de kipfilets gaar in het olie-citroen mengsel en laat het afkoelen. 
  2. Blancheer de bloemkoolroosjes en de erwtjes kort in kokend water en spoel ze met koud water. Laat ze uitlekken. 
  3. Kook de eieren 8 minuten in kokend water. Laat ze afkoelen in koud water, pel ze en snijd ze in kwartjes.
  4. Was de sla en zwier ze droog. Snijd de kerstomaten en de radijzen in kwartjes. Vermeng de ingrediënten voor de vinaigrette (de mosterd, olijfolie, dragon, peterselie, zout en peper).
  5. Snijd de kip in reepjes.
  6. Maak de County Potatoes klaar zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Vermeng alle ingrediënten voor de sla in een kom. Vermeng de sla met de vinaigrette juist voor het opdien en dien op met de Country Potatoes

Wist je dat...

Dragon is een perfect kruid voor zomerse salades. Het heeft niet alleen een lekkere smaak op zich, het zit ook vol met antioxidanten én het is ook heerlijk... in mayonaise! Zijn smaak versterkt de klassieke smaak van mayonaise en dat maakt de potatoes nóg beter! 

Recept

Zuiderse kippenborsten
met pesto en zongedroogde tomaatjes
original potatoes

Recept

Eendenborst
met boontjes en rode vruchtensaus
country potatoes