Recept
Rog met kappertjes
augurkjes en broccoli
rustieke frieten
25'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten
1 verpakking Rustieke Frieten met schil
4 stukken rogvleugel van 300 g/stuk
1 stronk broccoli of kleine broccoletti
2 el kappertjes
2 el gesnipperde augurkjes
2 el gesnipperde peterselie
½ glas witte wijn
bloem
75 g boter
zout en peper
Bereiding
- Blancheer de broccoli 3 à 4 minuten in gezouten kokend water en laat het uitlekken. Dep de rog droog. Bestrooi de vis met zout en peper en haal het door de bloem.
- Laat de boter schuimig en lichtbruin bakken in een hete pan, voeg ere vis bij en laat de rog goudbruin gaar bakken in de boter. Verwijder de vis uit de pan en houdt het warm.
- Voeg de kappertjes en augurkjes bij de hete boter, giet er de wijn bij en laat de saus nog wat inkoken. Klop een vers stukje boter door de saus en voeg er de peterselie bij. Dien de vis op met de botersaus en de groente.
- Maak de Rustieke friet met schil klaar zoals aangegeven op de verpakking.
Wist je dat...
Broccoli helpt ons aan een mooie huid! Deze is namelijk rijk aan vitamines, die dan weer onze celvernieuwing bevorderen en beschadigd weefsel snel laten regenereren.