Recept
Mosselen
in witte wijnsaus
Golden long
20'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten
1 verpakking Golden Long
4 kg mosselen
1 glas witte wijn
1 rode ui
1 witte ui
3 takjes selder
2 blaadjes laurier
3 takjes tijm
2 dl room
enkele draadjes saffraan
2 el gesnipperde peterselie
zout en peper
Bereiding
- Breng de wijn aan de kook op een hoog vuur, samen met tijm en laurier. Snij de uien in dunne ringetjes en de selder in kleine stukjes.
- Voeg ze bij de wijn, samen met de gewassen mosselen en laat de mosselen, onder een deksel, koken tot ze allemaal open zijn. Schud regelmatig met kookpot.
- Giet het kookvocht door fijne zeef en laat tot de helft inkoken met de room en de saffraan. Breng de saus op smaak met de peterselie, zout en peper.
- Maak de Golden Long klaar zoals aangegeven op de verpakking.
Wist je dat...
Geniet van de magere eiwitten van mosselen, die daarenboven ook nog eens rijk zijn aan mineralen en oligo-elementen (ijzer, calcium, magnesium, jodium).