Recept
Gehaktballetjes
met een komkommer-munt dipsaus
patat'dip
30'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
1 zak Patat’dip
700 g gehakt
1 ei
3 el gesnipperde salie
2 el broodkruim
1 glas witte wijn
1 glas water
50 g boter
1 potje Griekse yoghurt
½ komkommer
2 el gesnipperde munt
1 teentje look
citroensap
zout en peper
Bereiding
- Vermeng het vlees, ei, broodkruim en salie.
- Breng het gehakt op smaak met zout en peper.
- Vorm platte balletjes van het vlees en laat ze goudbruin bakken in wat boter.
- Voeg water en de wijn bij het vlees en laat de balletjes 15 minuten zachtjes sudderen.
- Verwijder de balletjes en houdt ze warm.
- Laat de kookjus tot 1/3 inkoken met wat verse salie en klop er een klontje boter door.
Dipsaus:
- Snipper de komkommer en de look fijn. Vermeng ze met de overige ingrediënten.
- Breng de dipsaus op smaak met zout, peper en eventueel wat citroensap.
Wist je dat...
Rundsvlees in een goede bron van energie want het bevat 12 vitamines en mineralen zoals zink, ijzer. Geschikt voor elk seizoen, want het speelt een essentiële rol in de aanmaak van hemoglobine en rode bloedplaatjes.