Recept
Vergeten
groentenschotel
patat'dip
30'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten
1 verpakking Patat’Dip
2 paarse wortelen
2 gele wortelen
1 pastinaak
2 roze bieten (Chiogga)
1 kruidentuiltje
olijfolie
1 busseltje koriander
1 busseltje platte peterselie
1 potje mascarpone
wijnazijn
zout en peper
Bereiding
- Was de groenten grondig en snij ze in de lengte in stukken van gelijke dikte, behalve de bieten. Zij mogen in kwartjes gesneden worden. Leg de groenten in een zo dun mogelijke laag in een ovenschotel. Bedek de groenten met een weinig olijfolie. Bestrooi de groenten met wat grof zout en peper. Braadt de groenten 30 minuten in een voorverwarmde oven à 200°.
- Verwijder de stelen van de peterselie en de koriander. Kook de peterselieblaadjes 3 minuten in licht gezouten water. Voeg er de koriander bij en laat nog 2 minuten verder koken. Giet de kruiden af, maar bewaar 3 el van het kookvocht. Mix de kruiden met het kookvocht tot een puree en haal deze puree door een zeef.
- Vermeng de kruidenpuree met de mascarpone en breng deze dip op smaak een weinig azijn, zout en peper.
- Maak de Patat’Dip klaar zoals aangegeven op de verpakking
Wist je dat...
Tijdens de pauze, kies je best voor fruit en groenten. Om de dag door te komen kies je best voor een maaltijd met alle noodzakelijke voedingswaarden.