Steak tartaar met frietjes
Recept

Steak tartaar
met frietjes
tradition frieten

20
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 zak McCain Tradition frietjes

700 g rundgehakt

2,5 dl mayonaise

2 eidooiers

2 el gehakte augurken op azijn

1 el kappertjes op azijn

2 el gehakte peterselie

1 el gehakte dragon

een scheutje Engelse saus en Tabasco naar smaak

zout en peper

250 g groene boontjes

200 g kerstomaten

1 busseltje rucola

1 busseltje radijzen

1 el witte wijnazijn

Bereiding
  1. Blancheer de boontjes in kokend zout water tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en spoel ze met koud water.
  2. Vermeng de mayonaise met de eidooiers, augurken, kappertjes, peterselie en dragon. Breng eventueel op smaak met de Engelse saus en tabasco. Vermeng het vlees met 2 el van deze saus en breng op smaak met zout en peper.
  3. Snij de kerstomaatjes in kwartjes, snij de radijzen in dunne ringetjes. Snipper de lente-uitjes fijn. Meng de azijn met de olie en breng op smaak met zout en peper. Meng deze vinaigrette met de ingrediënten voor de sla.
  4. Verdeel de steak tartaar met wat sla over de borden. Versier het vlees eventueel met schijfjes augurkjes, enkele kappertjes en wat gehakte peterselie.
  5. Bak de frietjes zoals aangegeven op de verpakking. Bestrooi de frietjes met een weinig grof zout en dien ze onmiddellijk op.

Wist je dat...

Bij een steak tartaar krijg je alle dagdagelijkse en noodzakelijke voedingswaarden binnen dankzij de combinatie van frietjes, vlees en groentjes. De peterselie is goed voor de vertering en brengt de smaak van het rauwe vlees nog meer naar boven. Voor nog meer smaak, voegen sommige fans van tartaar nog wat ketchup toe.

Tradition
Frieten

Recept

Kip Tandoori
met een komkommerslaatje
Potatoes voor in de oven

Recept

Rosbief
met sperzieboontjes
mccain kroketten