Recept
Rosbief
met sperzieboontjes
mccain kroketten
50'
Voor
6
Moeilijk
Ingrediënten
1 zakje kroketten McCain
1 rosbief van ongeveer 1,2 kg
8 knoflooktenen
2 takjes kerstomaten
1 rode ui, gesneden in ringen
olijfolie
40 g boter
zout en peper
500 g sperziebonen
50 g boter
2 teentjes knoflook, gehakt
Bereiding
- Haal het gebraad een uur op voorhand uit de koelkast en plaats het op een rooster.
- Verwarm de oven tot 240 ° C en bestrijk het gebraad met olie met een penseel. Leg het vervolgens in een ovenschaal en voeg de knoflookteentjes toe. Bak het geheel 10 minuten.
- Kruid het vlees met zout en peper wanneer je het gebraad eruit haalt, draai het een halve slag en bak nog 10 minuten. Voeg vervolgens de trosjes kerstomaten en de uienringen toe en steek het gebraad nog eens voor 10 minuten in de oven.
- Smelt ondertussen een klontje boter in een pan en glaceer hierin de knoflook. Voeg sperziebonen toe en roer regelmatig.
- Bak de kroketten McCain in de oven of friteuse volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Haal het vlees uit de oven, plaats het op een grill (bedekt met aluminiumfolie) bovenop een bord om het kookvocht op te vangen. Verwijder de uien en kerstomaten.
- Giet 10 cl water in de bakvorm met de knoflookteentjes. Meng goed en plaats de vorm tenslotte terug een paar minuten in de oven (die al uitstaat).
- Zeef de saus en meng deze met de jus van het vlees? Bind met koude boter.
- Snij het vlees in dunne plakjes en serveer met de saus. Kruid met zout en versgemalen peper.
- Dresseer uw borden en serveer alles warm. Laat het smaken!
Wist je dat
Boontjes zijn een perfect bijgerecht aangezien het weinig calorieën bevat maar toch vol energie zit. Ze zijn dus perfect bij een stukje vlees en kroketjes.