kwartels met wintergroenten
Recept

Kwartels met broccoli
en gekarameliseerde witloof
Frieten op z'n belgisch

30'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten

1 zak Frites à la Belge
8 kwartels
4 stronken witloof
½ kg broccoli
1 flesje bier (Hoegaarden)
75 g boter
het sap van ½ citroen
1 theelepel suiker
zout en peper

Bereiding
  1. Kuis het witloof en leg de stronken naast elkaar in een kookpot met dikke bodem. Voeg er het citroensap, de suiker en wat klontjes boter bij. Giet een bodempje water over de groente en gaar ze, onder een deksel en op een laag vuur gedurende 25 minuten.
  2. Verwijder het deksel en laat het witloof op een hoger vuur karameliseren.
  3. Snij de roosjes van de broccoli en de steel in blokjes. Blancheer de stukken steel van de broccoli 4 minuten in ruim kokend licht gezouten water.
  4. Voeg er dan de roosjes bij en laat nog 3 minuten verder koken. Giet de broccoli af en spoelze af met koud water.
  5. Bestrooi de buiten- en binnenkant van de kwartels met zout en peper. Leg de kwartels naast elkaar in een ovenschotel en braad ze 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven à 180°.
  6. Verwijder de kwartels uit de ovenschotel en deglaceer de ovenschotel met 1,5 dl bier. Laat de saus wat inkoken, breng ze op smaak met zout en peper. Bind de saus met een klontje koude boter.
  7. Maak de Frites à la Belge klaar zoals aangegeven op de verpakking.

Wist je dat...

Broccoli is zo'n groente die je helemaal kan opeten. De stam kan je bijvoorbeeld in reepjes snijden en meekoken met je roosjes.

Recept

Mosselen
in witte wijnsaus
Golden long

Recept

Mosselen
met venkel en sinaasappel
Homefrit'