Recept
Fish and chips
deluxe
Allumettes
30'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
1 verpakking frites allumettes
4 stukken kabeljauwhaasje van 200 g/stuk,
1 kopje bloem
1 kopje bier
2 eieren
azijn
zout en peper
Bereiding
- Vermeng de bloem met het bier en de eidooiers. Klop de eiwitten stijf en vermeng ze voorzichtig door het deeg.
- Bestrooi de stukken vis met zout en peper en haal ze door het deeg. Frituur de vis goudbruin in olie à 180 ° gedurende 4 à 5 minuten.
- Maak de frieten klaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Bestrooi de vis met wat grof zout. Besprenkel de frieten met enkele druppels azijn. Dien eventueel op met wat gemengde sla.
Wist je dat...
Fish and chips is een typisch Brits gerecht. Je kan overigens je kabeljauw vervangen door schelvis.