Recept
Asperges
op z’n Vlaams
Golden long
20'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten
1 verpakking Golden long
4 bussels asperges
4 eieren
100 g boter
1 busseltje peterselie
nootmuskaat
zout en peper
Bereiding
- Schil de asperges en breng ze aan de kook in ruim licht gezouten water. Laat ze 3 à vier minuten koken.
- Kook de eieren hard gedurende 10 minuten in ruim kokend water en laat ze schrikken in koud water.
- Hak de peterselie fijn. Laat de boter smelten op een laag vuur.
- Pel de eieren en hak ze grof.
- Verdeel de goed uitgelekte asperges op warme borden, verdeel er het ei en peterselie op en overgiet de asperges met gesmolten boter. Rasp wat nootmuskaat op de asperges.
- Maak de Golden long klaar zoals aangegeven op de verpakking.
Wist je dat...
Of een asperge nu groen, wit of paars ziet, het is altijd een goede bron van foliumzuur, wat dan weer een essentiële vitamine is voor zwangere vrouwen of zij die borstvoeding geven. De antioxidanten helpen ons lichaam te beschermen tegen heel wat ziektes.