Recept
Zuiderse kippenborsten
met pesto en zongedroogde tomaatjes
original potatoes
25'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
1 verpakking Original Potatoes
4 kippenborsten
1 pesto
8 halve gedroogde tomaten
50 g pijnboompitten
zout en peper
1 busseltje basilicum
30 g pijnboompitten
50 g versgeraspte parmezaan
1 teentje look
olijfolie
Bereiding
- Pesto: Rooster de pijnboompitten kort bin een droge pan. Mix alle ingrediënten tot een dikke pasta en breng de pesto op smaak met zout en peper.
- Gerecht: Snij de kippenborsten open tot eenzelfde dikte. Snij de gedroogde tomaten in blokjes. Besmeer de binnenkant van 1 kippenborst met pesto, Leg er stukjes tomaat en wat pijnboompitten op. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg een tweede kippenborst op de eerste en rol ze op tot een strakke worst in een vel plasticfolie. Herhaal de handeling voor de overgebleven kip.
- Stoom de kippenworsten gaar, of pocheer ze in kippenbouillon gedurende twintig minuten. Laat de kip enkele minuten rusten en snij het in schijfjes.
- Dien de gevulde kip op met de overgebleven pesto en groenten volgens het seizoen.
- Maak de Original Potatoes klaar zoals aangegeven op de verpakking.
Wist je dat...
Je kan gemakkelijk gedroogde tomaten in de supermarkt vinden, maar je kan het uiteraard ook helemaal zelf maken. Je hebt enkel… wat geduld nodig! (en dat geldt ook voor pesto)