Recept
Eendenborst
met boontjes en rode vruchtensaus
country potatoes
30'
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten
1 verpakking Country Potatoes
3 eendenborsten
1 bakje frambozen
1 bakje blauwe bessen
1,5 dl rode wijn
1theelepel honing
50 g boter
500 g groene boontjes
1 rode ui
zout en peper
Bereiding
- Maak de boontjes schoon en blancheer ze 3 à 4 minuten in ruim, zout, kokend water. Giet ze en spoel ze met koud water.
- Snij de vetkant van de eendenborsten kruiselings in tot aan het vlees het vel naar beneden. Bak de eendenborsten naar smaak, met de vetkant naar onder gedurende 15 minuten in een droge en niet te hete pan.
- Draai de eendenborsten om en bak ze verder gedurende 10 munten. Verwijder ze uit de pan en laat ze rusten onder een vel aluminiumfolie tot de saus klaar is.
- Verwijder het vet uit de pan en deglaceer de pan met de rode wijn. Voeg er het fruit bij en laat de saus inkoken tot de helft. Klop een vers klontje boter door de saus. Smelt ondertussen een klontje boter en voeg er de boontjes en gesnipperde rode ui bij. Breng de boontjes op smaak met zout en peper.
- Breng de saus op smaak met honing, zout en peper.
- Maak de Country Potatoes klaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Snij de eendenborsten in dunne schijfjes en dien ze op met saus, boontjes en Country Potatoes.
Wist je dat...
Boontjes zijn een perfect bijgerecht aangezien het weinig caloriën bevat maar toch vol energie zit. Ze zijn dus perfect bij een stukje vlees en Special Oven kroketjes.