Recept
Zuiderse ovenschotel
van kabeljauw
aardappelpuree
50
Voor
4
Gemiddeld
Ingrediënten
1 verpakking McCain Puree
800 g kabeljauwfilet
3 courgettes
1 kg tomaten
basilicum
1 dl olijfolie
zout en peper
Bereiding
- Maak de puree klaar zoals aangeduid op de verpakking.
- Dompel de tomaten kort in kokend water en spoel ze af in koud water. Snijd de tomaten in kwartjes. Verwijder de schil en de pitjes. Bestrooi de kwartjes tomaat met zout en laat ze uitlekken
- Snijd de courgettes in schijfjes van ½ cm dik. Bak de schijfjes courgette goudbruin in de olie.
- Bestrooi de vis langs beide kanten met peper en zout naar smaak.
- Verdeel de schijfjes courgettes op de bodem van een ovenschotel. Leg de vis in op de courgettes. Verdeel de kwartjes tomaat op de vis. Verdeel de blaadjes basilicum op de vis.
- Schep de puree op de tomaten.
- Gaar de schotel 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Dien warm op.
Wist je dat...
Om nog meer te genieten, kan je de smaak van je puree pimpen door er bijvoorbeeld pesto aan toe te voegen. Heerlijk bij vis en super makkelijk te bereiden… perfect voor groot en klein. Om je puree nog romiger te maken, kan je een scheutje room toevoegen.