Recept
Boschampignons
in peterseliesaus
Rösti
15
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
4 McCain rösti
400 g gemengde boschampignons
2 sjalotjes
1 bussel bladpeterselie
3 el olijfolie
50 g boter
citroensap
zout & peper
Bereiding
- Verwijder de stelen van de peterselie en blancheer de blaadjes 3 min in kokend gezouten water.
- Mix de peterselie tot een puree met een beetje water en olie. Breng de peterseliesaus op smaak met zout, peper en een beetje citroensap.
- Borstel de champignons schoon en verwijder de donkere delen van de steeltjes.
- Snipper de sjalotten fijn en bak ze glazig in de boter.
- Voeg de champignons bij de sjalotjes en bak ze gaar op een hoog vuur.
- Maak de rösti klaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Verdeel de röstis en boschampignons op een bord en dien op met de peterseliesaus.
Wist je dat...
Röstis vinden hun oorsprong in Zwitserland en zijn het symbool van de scheiding tussen Franstalig en Duitstalig Zwitserland. Men noemt dit ook "Barrière de Rösti". Heerlijk lekkere geraspte aardaardappelschijfjes met ajuin... Zwitserland op je bord!