Recept
Kalfsbiefstuk
met gegrilde zomergroenten
Allumettes
30'
Voor
4
Gemakkelijk
Ingrediënten
1 verpakking Frites Allumettes
4 stukken kalfsbiefstuk van 180 g/stuk
2 bollen venkel
1 aubergine
1 rode en 1 gele paprika
50 g boter
1 dl witte wijn
olijfolie
zout en peper
Bereiding
- Snij de groenten in repen, penseel ze licht in met wat olijfolie en rooster ze gaar. Bestrooi de groenten met wat grof zout en peper uit de molen.
- Bak het vlees gaar naar smaak in een klontje boter en verwijder het uit de pan.
- Deglaceer de pan met de witte wijn, laat de jus wat inkoken en bind de saus met een klontje koude boter. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Maak de frites allumettes klaar zoals aangegeven op de verpakking.
Wist je dat...
Venkel is een familie van selder en peterselie. Verdikte beladeren vergroeid met elkaar vormen de basis van de venkel. Het jonge loof kan je gerbuiken om te kruiden of om je bord te dresseren.